Het laatste nieuws, trainingen en vacatures.

Werkbezoek college aan ondernemershuis Rijssen

RIJSSEN – Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten heeft dinsdag 23 mei 2017 een bezoek gebracht aan het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO).

Burgemeester Hofland bracht met het college een werkbezoek aan het CvJO in de Citadel in Rijssen. Voor dit bezoek werd op een ludieke wijze ‘warmgedraaid’. Op een zogenaamde vergaderfiets, ter promotie van ‘Rijssen-Holten Fietsstad 2018’, gaf het college invulling aan het ondernemende karakter van onze gemeente.  

Bij het CvJO was een laagdrempelig podium gebouwd en stelden zowel de gevestigde ondernemers als het college zich, in het eerste deel van het programma, op een ludieke en interactieve wijze voor aan elkaar door middel van een pitch. In het vervolgprogramma werd er een presentatie gegeven over de toekomstvisie van het ondernemerscentrum. Hierbij werd een overzicht gegeven wat het CvJO in het ondernemende klimaat van Rijssen-Holten kan betekenen en aan welke doelgroepen het ruimte kan bieden. 

Het CVJO biedt een inspirerende en ondernemende omgeving voor starters en ondernemingen die willen groeien. Voor een beperkt maandbedrag (inclusief groeiprogramma) hebben deze ondernemingen een werkplek en worden door de ‘aanjagers’ van het centrum verder geholpen. Via het CvJO kunnen daarnaast projecten of evenementen uitgevoerd worden door gevestigde bedrijven en studenten. Dit in samenwerking met collega ondernemers, studenten en verschillende kennispartners. Zij richten zich op ontmoeten, ontwikkelen en ondernemen: een broedplaats voor ondernemend talent.

Het komende jaar zal met name de focus liggen op het leggen van verbindingen met ondernemersvereningen, bedrijfsleven en onderwijs in Rijssen-Holten. Daarnaast zal het CvJO zich richten op het uitvoeren van projecten en evenementen voor gemeente en bedrijven, waarbij ondernemers van het ondernemershuis en aangesloten partners een grote rol zullen krijgen.

Om verdere groei van het ondernemerscentrum te stimuleren en realiseren is het CvJO op zoek naar nieuwe (startende) ondernemers, partners en sponsoren. Hierbij wil de gemeente graag een faciliterende rol blijven bieden, aldus het college.

Burgemeester Hofland en het college kijken terug op een geslaagd werkbezoek en na een groepsfoto met de ondernemers van het CvJO gingen zij tevreden terug richting gemeentehuis.