Het laatste nieuws, trainingen en vacatures.

Kandidaten gezocht voor Business Voice Rijssen-Holten

Ben je (startende) ondernemer en heb je een mooi en pakkend verhaal die je kunt pitchen in 2 minuten?  Dan zijn we op zoek naar jou, dus geef je snel op!

De Business Voice Rijssen-Holten (als onderdeel van de Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november 2017) is een ondernemersevenement dat (startende) ondernemers een podium geeft en laat groeien door zichzelf te presenteren aan een professionele jury (‘coaches’). Deze jury bestaat uit een zestal professionals uit verschillende sectoren met ondernemersvaardigheden op diverse kennisgebieden.

Je presenteert jezelf  in een eerlijke en overtuigende PITCH van 2 minuten: wat doe ik (onderscheidend in dienst of product) en waar loop ik tegen aan (hulpvraag / uitdaging in groei en ontwikkeling). Wanneer een ‘coach’ die in de jury zit zich ‘getriggerd’ voelt door de pitch, geeft deze feedback op de pitch en biedt deze zijn/haar hulp aan. Dit kan variëren van advies over marketing tot een introductie in het netwerk van het betreffende jurylid of een persoonlijke of financiële investering.

Uit de aanmeldingen strijden uiteindelijk vijf ondernemers om een plek in de finale op het PODIUM van het Parkgebouw theater. In de sfeer van the Voice of Holland is dit uniek. Een onderdeel dat je niet mag missen!

Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 oktober 2017 hieronder of op businessvoice@cvjorijssenholten.nl

Op vrijdag 3 november vinden ‘s middags de voorrondes plaatsvinden bij het CvJO Rijssen-Holten (Walstraat 17, Rijssen). De finale is tijdens de Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november van 14:00-15:00 uur in het Parkgebouw te Rijssen.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de organisatie van de Business Voice: Arjan Krijgsman (06-41810303) of Roland Ridder (06-18078682).

https://ondernemersloket.rijssen-holten.nl/home/publicatie/dag-van-de-ondernemer-rijssen-holten

 

Voucherregeling voor (startende) ondernemers

De provincie Overijssel heeft een subsidieregeling voor startende ondernemers waarvan je het hele jaar 2017 gebruik kunt maken. De subsidie bestaat uit een bijdrage voor de inhuur van een coach voor de verbetering van je ondernemerskwaliteiten en vaardigheden. De maximaal uit te keren subsidie bedraagt 1000 euro per aanvrager.

Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden verbonden aan de subsidieverstrekking. De provincie definieert voor deze regeling een startende ondernemer als iemand die gevestigd is in Overijssel en minimaal 6 maanden en maximaal 3 jaar geregistreerd staat in het register van de Kamer van Koophandel. Ook als je deelneemt aan het IkStartSmart-programma van de Kamer van Koophandel (www.ikstartsmart.nl), kun je een aanvraag indienen.

Enkele belangrijke voorwaarden om deel te nemen:

  • Je eigen bijdrage bedraagt ten minste 100 euro;
  • Je moet een coach, een professionele deskundige, inhuren;
  • De coaching heeft betrekking op immateriële, instrumentele of informatieve ondersteuning;
  • De coaching vind een-op-een plaats;
  • De coaching draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling;
  • De aanvraag heeft geen betrekking op vakinhoudelijke scholing.

Het CVJO Rijssen-Holten heeft coaches die je kunnen helpen en die je kunt inhuren als coach voor de verbetering van je ondernemerskwaliteiten en vaardigheden. Heb je interesse vul dan onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

Op de website van de provincie Overijssel http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@LzA/voucherregeling/ vind je een digitaal aanvraagformulier. Je moet ook een aantal bijlagen meesturen:

  • Een getekende offerte waaruit blijkt waarvoor je de coaching wilt inzetten en waaruit de kosten voor coaching blijken;
  • Een bewijs van bankrekening;
  • Een ondertekende machtiging als je dit formulier invult als gemachtigde.

 

Kamer van Koophandel starters bijeenkomst “IkStartSmart” bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO)

Op 4 juli aanstaande zal de Kamer van Koophandel (KvK) een bijeenkomst houden voor deelnemers aan IkStartSmart Overijssel bij het CvJO. IkStartSmart is een programma voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te gaan starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen. Je wordt in 12 maanden geholpen bij het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden, er worden  bijeenkomsten georganiseerd waar je informatie krijgt over ondernemen en waar je andere ondernemers kunt ontmoeten. Daarnaast heb je een vaste KvK-adviseur en coachpool waaronder de aanjagers (Roland Ridder en Arjan Krijgsman) van het ondernemerscentrum CvJO, waarmee je kunt sparren over alle zaken waar jij tegenaan loopt als startende ondernemer. In iedere provincie is de KvK bezig met de uitrol van het programma voor starters middels deze bijeenkomst.

Let op je moet je van tevoren aan te melden via https://www.kvk.nl/evenementen/445393/ of kijk op https://www.ikstartsmart.nl

Werkbezoek college aan ondernemershuis Rijssen

RIJSSEN – Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten heeft dinsdag 23 mei 2017 een bezoek gebracht aan het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO).

Burgemeester Hofland bracht met het college een werkbezoek aan het CvJO in de Citadel in Rijssen. Voor dit bezoek werd op een ludieke wijze ‘warmgedraaid’. Op een zogenaamde vergaderfiets, ter promotie van ‘Rijssen-Holten Fietsstad 2018’, gaf het college invulling aan het ondernemende karakter van onze gemeente.  

Bij het CvJO was een laagdrempelig podium gebouwd en stelden zowel de gevestigde ondernemers als het college zich, in het eerste deel van het programma, op een ludieke en interactieve wijze voor aan elkaar door middel van een pitch. In het vervolgprogramma werd er een presentatie gegeven over de toekomstvisie van het ondernemerscentrum. Hierbij werd een overzicht gegeven wat het CvJO in het ondernemende klimaat van Rijssen-Holten kan betekenen en aan welke doelgroepen het ruimte kan bieden. 

Het CVJO biedt een inspirerende en ondernemende omgeving voor starters en ondernemingen die willen groeien. Voor een beperkt maandbedrag (inclusief groeiprogramma) hebben deze ondernemingen een werkplek en worden door de ‘aanjagers’ van het centrum verder geholpen. Via het CvJO kunnen daarnaast projecten of evenementen uitgevoerd worden door gevestigde bedrijven en studenten. Dit in samenwerking met collega ondernemers, studenten en verschillende kennispartners. Zij richten zich op ontmoeten, ontwikkelen en ondernemen: een broedplaats voor ondernemend talent.

Het komende jaar zal met name de focus liggen op het leggen van verbindingen met ondernemersvereningen, bedrijfsleven en onderwijs in Rijssen-Holten. Daarnaast zal het CvJO zich richten op het uitvoeren van projecten en evenementen voor gemeente en bedrijven, waarbij ondernemers van het ondernemershuis en aangesloten partners een grote rol zullen krijgen.

Om verdere groei van het ondernemerscentrum te stimuleren en realiseren is het CvJO op zoek naar nieuwe (startende) ondernemers, partners en sponsoren. Hierbij wil de gemeente graag een faciliterende rol blijven bieden, aldus het college.

Burgemeester Hofland en het college kijken terug op een geslaagd werkbezoek en na een groepsfoto met de ondernemers van het CvJO gingen zij tevreden terug richting gemeentehuis.

GRATIS PROEF DRAAIEN BIJ HET CVJO-RIJSSEN-HOLTEN

Op zoek naar een prettige plek om aan je bedrijf te werken? Zoek je collega’s en gezelligheid? Of wil je graag samenwerken aan projecten?

Eenzaam werken vanuit de zolderkamer is niet meer nodig!

Ervaar CVJO Rijssen – Holten en meld je nu aan om gratis proef te draaien in een broedplaats voor startende ondernemers, studentondernemers en ondernemende talenten.

Vul hieronder je gegevens in en geef daarbij aan vanaf wanneer je graag mee wilt draaien. Wij horen graag meer over jezelf en jouw bedrijf. En uiteraard vertellen we je meer over  CVJO Rijssen – Holten.

Neem voor meer informatie contact op met Roland Ridder, aanjager van CVJO Rijssen – Holten. roland@cvjorijssenholten.nl of Arjan Krijgsman, aanjager van CVJO Rijssen – Holten. arjan@cvjorijssenholten.n

CVJO ON TOUR!

Rijssen 27 Maart 2017,

Het Ondernemershuis (CvJO) is vandaag aanwezig op de stoffen- en warenmarkt van Rijssen om meer zichtbaarheid en bekendheid te krijgen in Rijssen. Het ondernemershuis is gevestigd aan de Walstraat 17 in Rijssen en heeft ruimte voor (startende) ondernemers om te ondernemen.

Kom eens bij ons binnenlopen om te kijken wat we voor je kunnen betekenen stuur een mail naar info@cvjorijssenholten.nl

 

 

 

Aangiftecampagne ondernemers belastingdienst 2016

Zo’n 1,2 miljoen ondernemers moeten ‘m voor 1 mei weer doen: de aangifte inkomstenbelasting. En laten we eerlijk zijn: als je zélf aangifte doet, kan dat best een ingewikkelde klus zijn. Daarom helpt de Belastingdienst deze ondernemers verder. Met slimme tools zoals de Aangiftechecklist ondernemers, en praktische informatie over veelvoorkomende fouten.
In een serie van 5 korte, luchtige artikelen attenderen we ondernemers op deze hulpmiddelen. We stellen deze artikelen graag aan u ter beschikking.
Zakelijk deel zelf invullen Voor particulieren is de aangifte inkomstenbelasting de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden. Vrijwel alle gegevens zijn vooringevuld. Het is vooral een kwestie van goed controleren, aanvullen en wijzigen. Maar voor ondernemers ligt dat anders. Privégegevens over bijvoorbeeld hypotheek en privévermogen staan alvast klaar. Maar daarnaast moet de ondernemer zijn zakelijke gegevens – zoals winst, zakelijke uitgaven, aftrekposten, bezittingen en schulden – zélf invullen. De meeste ondernemers zijn gemotiveerd om dat goed te doen, maar vinden het wel ingewikkeld. De Belastingdienst wil ondernemers ondersteunen bij het juist en volledig invullen van hun aangifte.
Veel vragen over ondernemerschap, zakelijke kosten en cijfers Het blijkt dat vooral deze 3 vragen bij veel ondernemers spelen:
1. Ben ik een ondernemer met recht op aftrekposten? Voor ondernemers bestaan er speciale aftrekposten, zoals zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Maar: niet iedere zzp’er heeft daar zomaar recht op. Veel ondernemers zijn onzeker over hoe het voor hen zit.

2. Welke kosten mag ik als ondernemer zakelijk aftrekken (en welke niet)? Ondernemers twijfelen vaak over de kosten voor bijvoorbeeld een zakelijke telefoon, auto, werkruimte aan huis, studie of zakenlunch. Zijn die kosten zakelijk aftrekbaar, of niet? En helemaal, of maar voor een deel? Ondernemers maken hiermee (vaak onbedoeld) veel fouten.

3. Welke cijfers heb ik nodig voor mijn aangifte? De juiste cijfers voor de aangifte bij elkaar krijgen, is voor sommige ondernemers best een puzzel. Om welke cijfers gaat het precies? Hoe haal je ze als ondernemer uit je bedrijfsadministratie, en op welke plek moeten ze worden ingevuld?

Aangiftechecklist ondernemers Rondom deze drie voor ondernemers belangrijke thema’s heeft de Belastingdienst daarom een handig hulpmiddel ontwikkeld: de Aangiftechecklist ondernemers. Met 6 checks die ondernemers helpen bij een soepele, goede en volledige aangifte. De checklist verwijst ondernemers ook naar andere tools, zoals de OndernemersCheck en een overzicht met cijfers voor de aangifte.

Campagne ‘Kijk goed!’
De Aangiftechecklist ondernemers is een onderdeel van de jaarlijkse aangiftecampagne van de Belastingdienst die momenteel loopt.
Dit jaar is het thema van de campagne: ‘Kijk goed!’. Met deze campagne wijst de Belastingdienst mensen erop dat ze er zélf verantwoordelijk voor zijn dat hun aangifte klopt en volledig is. En dat ze hun aangifte dus goed moeten controleren en waar nodig wijzigen of aanvullen.
Voor ondernemers loopt de mediacampagne van 1 maart tot 1 mei. De campagne gaat in op ondernemerschap, zakelijke kosten en welke cijfers nodig zijn voor de aangifte. Ondernemers worden opgeroepen naar de speciale Aangiftechecklist ondernemers te gaan.

Vijf artikelen voor ondernemers
De Belastingdienst heeft een serie van 5 korte, luchtige artikelen ontwikkeld rond de drie thema’s die voor ondernemers relevant zijn voor hun aangifte. Alle artikelen geven tips en attenderen ondernemers op de Aangiftechecklist ondernemers.
U kunt deze artikelen plaatsen op uw website of in uw blad. Daarbij mag u ook gebruikmaken van het beeld van de aangiftecampagne ‘Kijk goed!’.

De artikelen zijn :
1. Misverstand elke ondernemer heeft recht op aftrekposten_aangifte IB
2. Test: Zakelijke kosten aftrekbaar ja nee_aangifte IB?
3. Minder puzzelen op uw aangifte inkomstenbelasting_aangifte IB
4. Schoenendoos of boekhoudpakket_aangifte IB
5. Deeltijdondernemen_aangifte IB 100% ondernemer, 100% werknemer –  een interview met deeltijdondernemer Karin